Дечија недеља

1.дан Осликавање простора кредама у боји

2.дан- Дечја недеља је прилика да се кроз различите активности и садржаје ученици упознају са  дечјим  правима. Након презентације, ученици су добили по једну картицу права коју су требали да објасне њено значење, а затим су бојили цртеж. На крају су направили разредни пано.

Данас смо заједно закључили да једно од основних права деце које посебно треба поштовати  је да буду срећна и да што више слободног времена проводе са својим родитељима.

3.дан -Ликовна радионица

Данас су ученици од 1.до 4.разреда имали ликовну радионицу. Различитим техникама и материјалима дочарали су лепоте јесени. Настали су прелепи радови који су изложени у учионицама. Ученици 1/2 су радили на цртали тему другарства. Са другом је све лакше, лакше се учи, време у школи брже прође. Друг нам је потребан и када смо тужни и када смо срећни.

Ко има добра друга, не боји се очајања

подељена туга упола је мања;

подељена срећа два пута је већа.

                       Змај

4.дан

Ученици су данас прикупили играчке и новчана средства за хуманитарну Базар која се организује у Врчину, за две довојчице које имају СМА. Одзив родитеља и деце био је за сваку похвалу.

Након тога одржан је кратак програм који су припремили ученици 2. 3. и 4. разреда, којим су пожелели добродошлицу првацима и честитали им пријем у Дечији савез. Том приликом првацима су поделили беџеве и Добродошлицу.

Други део активности првака био је да цртежом представе друга из одељења. На крају, цртеже смо постављали на таблу и погађали ко је нацртан. Истакли смо да смо сви другари, да нема разлике и одвајања. Тако смо добили таблу пријатељства.

Дечија недеља 5. дан

 Спортски дан –  игре и активности ученика на отвореном

На почетку ученици су користили реквизите по сопственој жељи. Девојчице су прескакале вијачу, играли ластиш, лимбо денс, а дечаци су надвлачили конопац, играли мини фудбал.

Затим су од старијих другара учили како се прелази полигон спретности, где су први пут могли да покажу своја спортска умећа..

Оставите коментар

Објављено под Правопис

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s