Нови Сад, Сремски Карловци, Стражилово-2016.год

Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.

Ученици нижих разреда дана, 3.06.2016.године ишли су на екскурзију у оквиру које су обишли Нови Сад, Сремске  Карловце и Сражилово.

Прво су стигли у Дино парк у Новом Саду који се простире на површини 1,7ha. Садржај је конципиран да обухвата едукативни, културни и забавни карактер. Ученици су разгледали 24 реплике из ере Мезозоика о којима су више сазнали од водича. Поред изгледа, величине, ученици су сазнали како је изглеао живот у то доба и како су ове животиње нестале. Реплике диносауруса могу да се покрећу и испуштају звук, што је још више допринело целокупном доживљају.

Dino-Park-Novi-Sad-Family

Пуни утисака, попели смо се на Петроварадинску тврђаву изграђену на десној обали Дунава. Обишли смо сат, препознатљиви знак тврђаве. Посебност сата су велика казаљка која показује сате, а мала минуте, јер су ѕа бродове са Дунава видљиви из далека.

Сремски Карловци били су следећа дестинација. Град је сачувао известан број грађевина из 18.века. Посетили смо Саборну православну цркву, средишњи градски трг где смо видели чесму „Четири лава“. Постоји предање да ће се свако ко попије воде са ове чесме једном вратити у Сремске Карловце и ту се венчати.

 Излет смо завршили на Стражилову  најпознатијем излетишту у оквиру Националног парка Фрушка гора, удаљено 4 km од Сремских Карловаца. Захваљујући слави и значају Бранка Радичевића, чувено је ђачко стециште и место јединственог песничког ходочашћа.

На екскурзији

У петак смо ишли на екскурзију у Нови Сад. Аутобус је био тако леп. имао је седишта са појасом и завесама. Имали смо где да закачимо своје ранчеве и јакне. Пут није био дуг, возили смо се два сата. Имали смо водича који нам је објашњаво где пролазимо.

У Новом Саду прво смо отишли до Дино парка.Ту смо видели разне врсте диносауруса. сазнали смо чиме су се хранили и како су изгледале борбе против других диносауруса. Било нам је занимљиво када смо се сликали у јајету. Затим смо видели тираносуруса- рекса који је имао дугачак врат 12 метара. Дошли смо до велике змије која се увијала око једног дрвета. сви диносауруси били су од гуме. Ту нам је било прелепо, али смо морали да идемо даље.

Отишли смо на Петроварадинску тврђаву. сликали смо се испред великог сата који је био важан за бродове. После шетње отишли смо у Сремске Карловце. Ту смо видели фонтану четири лава и једну велику цркву. Када смо у њу ушли учитељица нас је сликала на чудним столицама.

Био је то прелеп дан који ћу увек памтити.

Катарина Козић

Advertisements

Ostavite komentar

04/06/2016 · 11:14 am

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s