Гости на часу

У четвртак, 31.3.2016.године, наш разред посетили су дугогодишњи наставник српског језика Мићо Јефтовић, сада у пензији и библиотекарка школе Слађана Галушка. Неки од утисака малих првака:

Школа некада

1.

У давна времена школе су биле много другачије него данас. Наставник Мићо нам је данас причао о томе.

У то време клупе су биле од дрвета и звале су се скамије. У њима су седели по три ђака. Уместо радијатора имали су пећи на дрва и угаљ. Те пећи су грејале ученике и спасавале од контролне вежбе. Када би хтели да им прође час, ђаци су намерно скидали чункове са пећи. Тако би се цела учионица напунила димом и час би прошао док се она проветри.

  Душан Ширник

2.

Данас је код нас у школу дошао наставник Мићо. Он је у школи радио 40 година. Причао нам је разне приче. Оне су биле смешне. Сви смо га пажљиво слушали. Причао нам да је учио нашу учитељицу и наше родитеље, баке и деке. Некада у учионици уместо радијатора била је пећ. Није било оваквих шарених ормарића. Било ми је смешно када је причао како се деца плаше зубара мислећи да су клешта велика, а у ствари мала су. Показивао нам је покрете прстима, шта се ради када ти је досадно.  Било ми је занимљиво.

 Симонида Марковић

3.

У моју школу дошао је један стари наставник. Он се зове Мића. Наставник нам је причао каква је школа била пре. Причао нам је да у школи није било воде, него напољу, у бунару. Прозори су били јако стари, а у клупама је седело по троје ђака. Наставник нам је причао како је пре постојала магарећа клупа за немирне ђаке. Сада знам како је некада изгледала школа.

Андријана Митрашиновић

4.

Данас нам је у посети био наставник Мићо. Он је пре много година био наставник ове школе.

Испричао нам је да у школи није било тоалета, а ни воде, већ су ученици ишли у пољски веце. Пили су воду из бунара.Донео је са собом једну лепу књигу из које је прочитао слатку причицу. Испричао нам је како су изгледале старе учионице и клупе. мени се највише свидело када нам је испричао три вица.

Ја бих желела да нам наставник Мићо поново дође.

Катарина Козић

Advertisements

Ostavite komentar

Objavljeno pod За родитеље, Наше слике, Тематска настава

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s