Мама, волим те!

С обзиром на то да се Дан жена приближио, учитељи су заједно са својим ученицима организовали тематски дан који је био посвећен 8. марту. Тематском наставом су били обухваћени следећи наставни предмети: Српски језик, Ликовна култура и Музичка култура. Кроз ове активности код ученика се развијала способност мишљења, култура језичког изражавања, као и љубав према самосталном стваралачком раду.
Ученици су на почетку часа Српског језика погледали презентацију о знаменитим женама српског народа, а затим и разговарали са своји учитељима на исту тему. Кроз дијалог ученици су износили своје ставове и осећања према женама којима се диве. Након говорне вежбе уследила је писана вежба на задату тему. Неки од ученика су изабрали да у свом саставу описују мајку, баку, тетку, а неки светски познату и успешну жену.
Након часа Српског језика уследио је креативан део дана. Уз помоћ глинамола, мало боје и много дечје маште настале су прелепе огрлице које су ученици 2. 3. и 4. разреда понели кући. Захваљујући савременој технологији учитељи су оцртавали дечје сенке из профила, које су кројили и лепили на папир у боји. Као крајњи продукт настале су слике које су ученици такође поклонили драгој особи. Трећаци су своју маштовитост исказали кроз прављење висибака. Користили су различите материјале које су сецкали, бојили и на крају лепили. Ученици првог разреда, уз помоћ старијих другара из другог, трећег и четвртог разреда су писали честитке које су посвећивали драгим женама из њиховог окружења.
За сам крај дана уследио је сплет дечјих песмица посвећен мајкама. Ученици су се разишли са широким осмехом на лицу у нади да ће се ускоро поново састати са осталим ђацима на некој заједничкој активности. Једни су коментарисали како им се највише допала презентација, други прављење честитки, док су трећи били одушевљени песмицама.
Учитељи, Мала Иванча

Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.

Advertisements

1 komentar

Objavljeno pod За родитеље, Наше слике, Тематска настава

Jedan odgovor na “Мама, волим те!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s