ДЕЧИЈА НЕДЕЉА У НАШОЈ ШКОЛИ

Програм активности
Понедељак, 6. октобар – Заједнички часови ученика, библиотекара и наставника Сопоту.

057  065  075070

Ученици III и  IV разреда из Мале Иванче, заједно са другарима из Малог Пожаревца и Поповића посетили су Дом културе у Сопоту (општини којој и припадају школа). Циљ посете је упознавање са радом значајне институције у општини, са радом Дома културе о чему је говорила библиотекарка. Прво је одржан заједнички час у библиотеци, где су се ученици упознали са фондом књига саме библиотеке, разгледали нова издања и по нешто прочитали. Ученици су изразили видно задовољство посетом и изразили жељу да поново дођу.

Затим су погледали дечију представу „Ивица, Марица и Славица“, што је изазвало позитивне коментаре и задовољство код ученика. Примарни циљ посете  је био развој култирних навика и љубави према позоришној уметности, негујући истовремено позитивне социјалне односе међу ученицима.

Мишљење једне групе ученика четвртог разреда

Дошао је дан када смо ишли у Сопот у Дом културе. видели смо много занимљивих и поучних књига. Научили смо како се глуми и како треба да се понашамо у библиотеци и позоришту. Научили смо нешто о нашем првом романописцу. Били смо задивљени оним што смо видели. Док смо гледали представу, осећали смо се као да смо спавали и сањали диван сан. Овај дан нам је био испуњен. Сваком детету бих предложила да пости Дом културе. Ту се може стећи велико знање и образовање. Зато, свако ко има прилику треба чешће да одлази тамо и испуни своје дане лепим и поучним стварима. Зато децо, само напред!

Уторак, 7. октобар

Здрав живот, породица и школа – О здрављу, здравој храни и вежбању: разговор, писање, цртање, изложба…

За ученике III/1  и IV/1 разреда организоване су радионице. Након теоријског дела и разговора са ученицима о здравом животу, храни и бављење спортским активностима, ученици су радећи у групи урадили заједнички плакат као продукт претходне дискусије.

001  005

006  002

Циљ радионице је да ученици схвате значај породице, као и која права дете има у оквиру породице.  нешто што су ученици посебно издвојили су да ПОРОДИЦА треба да дете: штити, гаји, пружи миран сан, да имају неког драгог и блиског сваки дан, да га штити од насиља, да брине о његовом здрављу…

Среда, 8. октобар

Данас су ученици били учитељи.

029  030

Тамара Трајковић је предавала Српски језик – „Међед, свиња и лисица“ – народна приповетка. Прочитала је текст, а затим користећи питања из Читанке, разговарала са ученицима о прочитаном. Издојила је тематске целине, упоредо бележећи и на табли. Затим су читали приповетку.

032  033

Михаило Милетић је држао час Математике – Писмено сабирање – утврђивање…Као учитељ сам је одабрао задатке за своје другаре, изводио их на таблу…на крају часа дао је пет задатака који су ученици сами радили на својим местима, а затим им је проверио, а најбоље наградио је одличним оценама.

034  035Давид Васиљковић је држао час Природе и друштва – Рељеф Републике Србије – утврђивање, прво је прегледао домаће задатке, где су ученици имали да пронађу одређене информације о рекама и планинама Србије. Неколико њих је прочитало занимљивости о реци или планини о којој су писали. Затим су ученици излазили испред карте, показивали тражене појове.

Часови су били занимљиви и за ученике који су држали час, као и за остале ученике. По њиховим речима највише их интересовало како ће  другари-учитељи проценити њихово знање. Заједника жеља је да се овакви часове понове.

Четвртак, 9. октобар

Отворена врата – Сарадња са родитељима и укључивање родитеља у активности у школи

Родитељи, ученици трећег и четвртог разреда са учитељима , педагог и библиотекарка школе окупили су се у школском дворишту, с циљем да се школа приближи родитељима, како би се и сами укључили у неке активности школе. Са родитељима је вођен разговор о томе колико времена проводе са својом децом, шта и колико читају са њима, да ли то што прочитају и разумеју, колико родитељи имаји увид о томе шта мучи њихову децу. Како би се очекивања родитеља ускладила са радом школе, потребнео је већа ангажованост и сарадња на релацији школа-родитељ.

026  028

Петак, 10. октобар

 Пријем првака у Ђачки савез – ученици четвртог, трећег и другог разреда припремају програм/час за прваке
Ученици нижих разреда припремили су пригодан програм за нове другаре – прваке. Новим првацима, другари су пожелели да буду успешни и добри ђаци. Након приредбе, сви заједно су испред школе  цртали своју породицу.
036  048
050  051

 

 

 

Advertisements

Ostavite komentar

Objavljeno pod За родитеље, Тематска настава

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s