Прича у сликама

066 Један кишовити дан

   Тог дана било је сунчано. Птице су весело цвркутале, радујући се дивном дану. Летеле су преко зелених пољана, успоравале лет, а затим се опет  пеле високо у небо. Благи ветрић се поигравао са младим лишћем на дрвећу.

   Одједном тамни облаци пуне кише долазили су из даљине. Птице су престале са својом игром и одлетеле у своја гнезда, видећи да се спрема невреме. Ветар је постајао све јачи и јачи. Почела је да пљушти киша. Било је то невиђено невреме. Све около било је тамно, мокро и блатњаво. Киша је пљуштала све јаче, а трава се повијала под њеним ударцем. Дрвеће је померало своје гране, борило се са ветром. Тмурни облаци су се брзом кретали небом. Све је личило да ће све брзо проћи.

   То је било најгоре невреме које је природа доживела.

Рад ПРВЕ групе: Вељко Глишић, Ненад Николић и Дејан Васиљковић

068 Брижна мајка

   У једном сеоском дворишту живела је патка, која се много бринула о својим јајима. Поклањала им је пуно љубави и пажње. Стално их је држала на оку и никоме није дозвољавала да им приђе. Поносно је на њима седела по цео дан.

   Једног дана, јаја су почела да пуцају и из њих да извирују мали наранџасти кљунови. Излегла су се четири мала пачета. И док им аје мама патка спремала место где ће да их стави, једно мало паче изашло је из свог гнезда и нестало. Када је мама схватила да јој једно паче недостаје, много се уплашила и забринула. Оставила је мале пачиће у гнезду и пошла да га тражи. Дозивала га је, али њега нигде није било. За то време, мало паче док је тумарало по дворишту не знајући где је уморило се. Његове слабашне ножице нису могле да више да издрже да стоји. Зато је мало паче легло на травицу да се одмори. Није ни знало да се плаши, било је младо. Док се паче одмарало, мама патка га је из даљине угледала. Дошла је до њега. Није могла да буде љута, док га је гледала како паче  уморно лежи. Одмах га је вратила назад у гнездо код осталих пачиаћа.

   Његова браћа била су срећна што се њихов брат вратио. Живели су срећно до краја живота.

Рад ДРУГЕ групе: Михаило Милетић, Стева Секулић, Драган Васиљковић

Advertisements

Ostavite komentar

Objavljeno pod Српски језик

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s